Societat 29/07/2020

TUI UK amplia al 4 d'agost la suspensió dels paquets turístics a les Balears

El touroperador anuncia que incrementarà els vols a destinacions com Grècia i Turquia

Ara Balears
2 min
Un dels avions del touroperador TUI

PalmaTUI UK ha anunciat aquest dimecres que amplia fins al 4 d'agost com a mínim la suspensió dels paquets de vacances amb les Balears i les Canàries, mentre que incrementarà els vols a destinacions turístiques com Grècia i Turquia. Aquesta decisió està motivada per l'anunci del ministeri britànic d'Exteriors –la posició del qual determina les assegurances– de recomanar no viatjar a tot Espanya, inclosos els dos arxipèlags, que abans havien estat exclosos del vet per considerar-se de menor risc de coronavirus.

El touroperador ha recordat mitjançant un comunicat que ha difós l'agència Efe que els seus paquets amb l'Espanya peninsular estan suspesos fins al 10 d'agost. També ha assenyalat que actualitzarà la informació per a les persones que tinguin reserves a partir d'aquesta data, i de dia 4 a les Illes, el pròxim divendres.

En el comunicat, TUI reitera que els clients que havien de viatjar a Espanya entre el 26 de juliol, quan el govern britànic va imposar una quarantena als viatgers procedents de l'Estat, i el 9 d'agost, podran canviar la seva reserva i sol·licitar un reemborsament. Els turistes que estiguin actualment en territori espanyol poden tornar en el vol que tenien programat i complir el confinament de 14 dies al Regne Unit, ha assenyalat el touroperador.

El director gerent de l'empresa britànica-alemanya per al Regne Unit i Irlanda, Andrew Flintham, ha explicat que la majoria dels clients afectats per les cancel·lacions han volgut canviar les seves destinacions, fet que demostra de manera "clara" que els britànics "encara volen viatjar a l'estranger aquest estiu". Per aquest motiu, s'han afegit set vols aquest cap de setmana a destinacions com Creta, Rodes, Zante i Corfí, a Grècia, i Dalaman i Antalya, a Turquia.

El touroperador ha instat el govern britànic a col·laborar més amb el sector turístic, eliminar la quarantena i considerar la possibilitat d'obrir "corredors de viatge" amb regions menys afectades pel virus, com les Balears i les Canàries. "El nivell d'incertesa i confusió generat aquesta setmana és dolent per als negocis i la confiança dels consumidors de viatges".

stats