Societat 12/01/2022

El TSJIB rebutja que dues menors quedin exemptes de dur la mascareta per anar a classe

La mare al·legava una possible vulneració dels drets fonamentals

ARA Balears
1 min
Alumnes amb mascareta en una classe de primària de l’escola rural Santa Margarida de Gósol, al Berguedà.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha rebutjat que dues menors estiguin dispensades cautelarment de l'obligació de dur mascareta a l'escola. Segons ha informat Europa Press, el tribunal autonòmic ha desestimat la petició de la mare, que al·legava una possible vulneració de drets fonamentals en el fet que l'escola impedís l'accés a dues nines perquè no duien la mascareta.

La mare havia informat al principi del curs escolar que no permetria que les filles duguessin la mascareta dins el centre, però l'Administració li va recordar que la normativa hi obligava. A més, el centre va iniciar actuacions per un possible cas d'absentisme escolar en el moment de detectar que les nines no assistien a l'escola, tot i que tenien constància que alguns dies sí que van arribar a anar-hi amb la mascareta.

Així, la mare demanava que –de manera cautelar– la Justícia les exoneràs d'aquesta obligació i argumentava que no aniria en detriment de la salut pública, mentre que impedir-les l'accés suposaria vulnerar el seu dret a l'educació. Davant això, el TSJIB va concloure que el cas no reunia els requisits per concedir la mesura cautelar.

Entre altres aspectes, va recordar que hi havia una normativa d'obligat compliment que pautava la mascareta en infants de més de sis anys quan es trobin dins el centre escolar. En aquest sentit, tant l'Administració com la mare estan obligades a fer complir aquesta normativa i no es pot sol·licitar per via cautelar "la concessió d'una mesura positiva que exoneri el compliment d'aquesta disposició general".

stats