Societat 16/09/2019

Troben 11 sabres de principi del segle XIX al fons del Caló, Formentera

Les primeres peces es varen trobar per causalitat el passat 15 d'agost

Ara Balears
1 min
Troben 11 sabres de principis del segle XIX en el fons del mar en es Caló

FormenteraEl Consell de Formentera, a través de l'Institut Balear d'Estudis en Arqueologia Marítima (IBEAM) i els GEAS de la Guàrdia Civil, han extret del llit marí 11 sabres del segle XIX, a uns 10 metres de profunditat enfront del petit port del Caló, a Formentera.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha destacat en roda de premsa la

importància d'aquesta troballa inèdita a les Balears i ha agraït l'ajuda de les persones i entitats que han col·laborat en els treballs d'extracció. "Aquest conjunt arqueològic, que passa a formar part del patrimoni històric de Formentera, es dipositarà al MAEF, encara que en un futur, quan tinguem un museu que les pugui acollir amb garanties, tornaran a Formentera", ha dit la presidenta.

Troben 11 sabres de principis del segle XIX en el fons del mar en es Caló

Un descobriment casual

El passat 15 d'agost Manel Guasch i Guillermo de Barnola estaven cercant un objecte que havia caigut del seu vaixell quan varen localitzar, de manera casual, a la zona del Caló, el que semblava ser una espasa de cronologia moderna. Immediatament varen informar de la troballa i traslladaren l'objecte al Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera.

Després de fer aquest descobriment, el Consell de Formentera va iniciar actuacions encaminades a documentar i estudiar el lloc on havien fet el descobriment. En una de les immersions que varen dur a terme els GEAS de la Guàrdia Civil el mes d'agost, varen localitzar un nou conjunt d'elements arqueològics compatibles amb els sabres de principi del segle XIX.

stats