Societat 16/11/2018

L'home mort arrossegat per un torrent era alemany i feia de guia d'un grup de 'motards'

Quan va veure l'elevat cabal la víctima va optar per intentar creuar a peu per comprovar la força de l'aigua, però va ser arrossegat

Ara
2 min
El torrent del collet de Guixeres, a Sant Miquel de Campmajor, on l'home va ser arrossegat

BarcelonaL'home mort arrossegat per l'aigua del torrent del collet de Guixeres, entre Mieres (Garrotxa) i Sant Miquel de Campmajor (Pla de l'Estany), era un ciutadà alemany de 62 anys establert des de fa temps al municipi de Mieres i que feia de guia d'un grup d'aficionats al motociclisme. Segons Efe, la víctima guiava el grup en una ruta en motocicleta i, quan va veure l'elevat cabal del torrent -pel temporal de pluja-, va optar per intentar creuar-lo a peu, per comprovar la força de l'aigua, però va ser arrossegat.

Els efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers han localitzat l'home, que estava desaparegut des d'ahir a la tarda, avui a les dues de la matinada. Els equips d'emergències havien rebut el primer avís cap a les cinc de la tarda d'ahir alertant que l'home s'havia vist arrossegat per l'aigua quan intentava travessar el torrent. El dispositiu de recerca va començar cap a les sis de la tarda amb efectius dels Bombers i els Mossos d'Esquadra.

En paral·lel, Protecció Civil ha desactivat aquest migdia el pla Inuncat pel risc d'inundacions, que queda en fase de prealerta, encara que el cabal dels rius i les rieres es manté elevat, especialment a Girona i al Llobregat. El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 1.519 trucades per 1.075 incidències relacionades amb la pluja des que va començar l'episodi fins a les sis del matí. De totes les trucades els Bombers han atès durant la nit 39 serveis relacionats amb les pluges d'ahir. En tot el temporal s'han fet 624 actuacions.

A primera hora d'aquest matí encara hi havia algunes vies tallades arran de l'episodi de pluja. La C-58 estava tallada a Vacarisses per culpa d'algunes esllavissades, hi havia carrils tallats a la C-25 a Santa Coloma de Farners, a la C-55 a Abrera i en altres vies, com la B-120 a Olesa de Montserrat.

stats