Societat 14/11/2019

El Tribunal Superior dicta que l'IB-Salut haurà de pagar el complement de la carrera professional als interins

El sindicat d'infermeria SATSE Balears calcula que com a mínim seran uns 6,5 milions d'euros

K. O.
2 min
Oposicions a l’ICS: 60 aspirants per cada plaça

PalmaEl Tribunal Superior de les Illes Balears (TSJIB) ha dictat que l'IB-Salut haurà de pagar el complement de la carrera professional al personal d'infermeria i fisioteràpia contractat com a interí, com fa amb la plantilla fixa. El Sindicat d'Infermeria de les Balears (SATSE) calcula que el pagament amb caràcter retroactiu per part de l'IB-Salut, des del primer de gener de 2016, és d'uns 6,5 milions d'euros. La responsable d'Acció Sindical, Celsa García, explica que l'estimació és a la baixa.

Fins ara el personal interí només cobrava el 25% del complement, segons la seva categoria professional, mentre que els fixos el cobraven sencer. El sindicat SATSE ha comentat en un comunicat que una infermera, pel fet de ser interina, només percep mensualment un complement de 50 euros per tenir la carrera professional, o sigui, una quarta part del que rep una professional fixa. Per això la central sindical insta l'IB-Salut que faci el pagament com més aviat millor.

El 2017 SATSE va presentar més de 700 demandes al Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma en què reclamava aquest dret per als interins. A més, un jutjat de Palma va reconèixer al maig el dret dels interins de l'IB-Salut a cobrar la carrera professional en la mateixa proporció que el personal fix. La sentència va sorgir arran d'una demanda del sindicat UGT i afecta totes les categories laborals sanitàries d'uns 5.000 treballadors interins del sector.

Podeu llegir la sentència completa aquí.

stats