Tres morts a residències per covid-19 i 107 nous contagis a les Illes aquest dilluns

La Conselleria de Salut ha informat que la xifra de defuncions entre residents de geriàtrics ascendeix a 164

La Conselleria de Salut i Consum ha informat aquest dilluns que ha detectat 107 contagis nous de covid-19 les darreres 24 hores a les Illes. Així mateix, ha notificat tres morts més que diumenge entre residents de geriàtrics de les Balears, de manera que el total ascendeix a 164. Dues de les defuncions s'han detectat entre usuaris de la Bonanova i una, a Sèniors Inca. 

Tot i que el Govern no actualitza durant els caps de setmana ni festius la xifra global de morts i contagiats durant la pandèmia a l'Arxipèlag, sí que detalla les dades sobre la situació a les residències, on els positius aquest dilluns són 113, 20 més que ahir. Els que resten hospitalitzats per covid-19 són 79 aquest dilluns, quatre més que el dia anterior, i els professionals actius es mantenen en 52.

La incidència del covid-19 a les Balears, municipi per municipi

Pel que fa a la situació als hospitals, actualment hi ha 186 persones ingressades amb la malaltia, 16 més que diumenge. D'aquestes, 43 es troben a Unitats de Cures Intensives, dues més que ahir. La taxa de positivitat, per altra banda, s'ha incrementat més de tres punts en un sol dia, amb el 8,35% de positius detectats en les 1.278 PCR fetes dilluns, davant el 4,97% de diumenge.

Tot i aquest increment en el darrer dia, segons ha informat el Ministeri de Sanitat, la incidència acumulada de casos detectats de covid-19 en els últims 14 dies a les Balears s'ha situat aquest dilluns en 122,23 per cada cent mil habitants, quan fa una setmana, el dilluns 5, era de 133,37.

A hores d’ara, l’Arxipèlag té 2.859 casos actius, deu més que diumenge. Les altes de les darreres 24 hores han estat 124, tres de les quals corresponen a pacients hospitalitzats i 121 a infectats atesos a domicili. Els professionals amb la malaltia activa són tres més que diumenge, amb un total de 48. Els que estan en vigilància també augmenten en tres, fins als 121. 

Dades per illes

Per illes, a Mallorca s'han detectat 84 positius nous les darreres 24 hores i hi ha 152 pacients hospitalitzats –15 més que el dia anterior–, 40 dels quals 40 es troben a l'UCI –un més. A més, 2.055 contagiats estan en seguiment domiciliari per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC).

A Eivissa, s'han detectat 17 contagis nous, hi ha 40 persones hospitalitzades i dues a l'UCI. A més, hi ha 526 casos seguits a domicili per Atenció Primària. Formentera es manté amb sis casos en atenció domiciliària i cap contagi nou.

Finalment, Menorca ha registrat sis positius nous. Els pacients hospitalitzats se situen en quatre i un d'ells es troba a l'UCI. Les UVAC atenen, al mateix temps, 43 persones. Cal recordar que dissabte es va detectar en aquesta illa un brot social amb 18 casos positius.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF