Societat 26/06/2020

Tres nous casos de coronavirus, cap mort i 11 persones més que han superat la malaltia a les Illes

A les Balears hi ha 141 casos de covid-19 actius, vuit menys que aquest dijous

Ara Balears
2 min
Personal sanitari de Son Espases. / I. BUJ

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum ha confirmat fins a aquest divendres 2.297 casos de persones amb coronavirus a les Balears, tres casos més que aquest dijous. D'altra banda, 1.930 persones s'han curat, 11 més que ahir, i no s'ha notificat cap nova defunció, per la qual cosa l'acumulat a les Illes és de 226 persones mortes. Aquestes dades suposen que a la Comunitat hi ha actualment 141 casos de covid-19 actius, vuit menys que aquest dijous.

No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, s'han notificat 2.192 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES).

El Servei de Salut, per part seva, ha informat que hi ha 131 persones ateses per contagi de covid-19. D'aquestes, 29 estan en atenció hospitalària (deu a l'UCI) i 102 són ateses a Primària. Per illes, a Mallorca hi ha 21 persones hospitalitzades, nou de les quals es troben en Unitats de Cures Intensives. 93 persones són seguides al domicili per part del servei d'Atenció Primària.

A Menorca no queda cap persona hospitalitzada al Mateu Orfila i cinc són ateses al seu domicili per part de Primària, tot i que només dues tenen el contagi actiu. Per la seva banda, a Eivissa hi ha vuit persones hospitalitzades (una a l'UCI). A més, quatre casos confirmats són seguits a Eivissa al domicili amb atenció per part dels seus centres de salut.

Pel que fa als professionals sanitaris, Salut ha assenyalat que n'hi ha 44 que es troben en vigilància (32 a Mallorca, cap a Menorca i 12 a Eivissa) i que 16 tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s'han notificat 365 casos entre el personal sanitari d'ençà que va començar la pandèmia.

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap cas nou de contagi ni entre els usuaris ni entre els treballadors. Així, la situació és la següent: 249 residents han superat la infecció, 10 són casos actius i 89 han mort. A més, 10 treballadors són positius i 153 s'han curat.

A les residències per a persones amb discapacitat no hi queda cap cas actiu: els 36 usuaris afectats han superat la infecció, a més dels 20 treballadors.

Els laboratoris dels hospitals públics de la Comunitat han duit a terme 144.424 proves (109.917 PCR, 10.677 tests ràpids d'anticossos i 23.830 serologies).

stats