Societat 25/06/2020

El tren de Sóller reprèn l'activitat

Primers viatges del tramvia des de l'inici de la pandèmia

Ara Balears
2 min
unnamed

PalmaEl tren de Sóller recupera els seus serveis després de l'aturada a causa de la pandèmia. En el primer trajecte de Sóller a Palma hi han viatjat uns 40 passatgers, la majoria treballadors de l'empresa i familiars, encapçalats pel president de la societat, Óscar Mayol. El segon viatge del tren després de l'aturada, en destinació a Sóller, ha acollit els primers turistes que han arribat a Mallorca durant el pla pilot. En aquest camí, una vintena de passatgers han gaudit dels serveis i el camí fins a Sóller.

Entre cada trajecte els operaris del tren duen a terme tasques de desinfecció de tots els elements dels vagons, seients, finestres, portes... per tal de garantir la seguretat dels passatgers. A més, per accedir al tren s'han marcat uns circuits d'entrada i sortida dels visitants, així com la distància mínima d'un metre i mig i l'ús de màscara durant el trajecte.

La jornada també ha estat marcada per la figura de l'interventor, qui, a partir d'ara, s'encarregarà de cobrar als passatgers durant el trajecte, ja que actualment les taquilles de l'estació de Palma resten tancades.

El gran mercat del tren de Sóller són els turistes, i la pandèmia i el tancament de fronteres han deixat aquesta societat en una situació crítica. Davant aquest fet, Óscar Mayol ha insistit en la importància de reactivar l'oferta turística complementària de Mallorca per contribuir a la recuperació econòmica de l'illa.

Cal recordar que es duran a terme dos viatges d'anada i tornada per dia, un al matí i un altre a l'horabaixa –sortirà de Palma a les 10.30 i les 18.45 h, i de Sóller a les 9 i a les 17.30 h i que el preu del bitllet es mantindrà i la freqüència es podrà incrementar si hi ha més demanda.

stats