Societat 30/11/2021

Els treballadors del SFM mantenen la vaga i reclamen que es contracti més personal

Aquest dimarts s'han concentrat a les portes del Parlament

ARA Balears
2 min
Treballadors del SFM durant la protesta

PalmaMig centenar de treballadors del Servei Ferroviari de Mallorca s'han concentrat aquest dimarts davant el Parlament per reclamar més inversió i més contractacions per poder garantir un bon servei i potenciar el transport públic de l'illa. Durant la protesta, han remarcat que mantindran la vaga mentre no es compleixin els termes que sol·liciten, entre els quals han destacat la necessitat d'incrementar el personal.

El delegat del sindicat de CCOO al SFM, Ricardo Mas, ha explicat que les negociacions amb el Govern balear estan "estancades" i ha lamentat haver de fer aquestes protestes davant la manca de resposta i suport de l'Executiu. Mas ha remarcat que els elements clau de la negociació entre els treballadors i el Govern són el tramvia de Palma i la necessitat de canvis laborals per garantir la viabilitat de l'empresa, i ha desmentit que els treballadors exigeixin un augment salarial per desconvocar la vaga.

Durant la concentració, els treballadors del Servei Ferroviari de Mallorca han informat que si no s'arriba a un acord, es faran aturades parcials els dies 3, 9, 14, 16, 19, 25 i 27 de desembre.

El Govern els demana que "deixin de molestar els usuaris"

El director General de Mobilitat, Jaume Mateu, ha reclamat als treballadors del SFM que "deixin de molestar els usuaris amb reivindicacions inassumibles". Mateu ha criticat la "irresponsabilitat" dels sindicats i ha remarcat que el Govern té la porta oberta per continuar amb les negociacions, però que els treballadors han de ser conscients que hi ha exigències que no es poden complir.

El director general ha defensat que els pressupostos autonòmics són un reflex de l'aposta de l'Executiu pel transport públic i pel Servei Ferroviari de Mallorca i ha reclamat als treballadors que desconvoquin les aturades parcials. Mateu ha destacat que la inversió destinada al SFM s'ha incrementat un 20'% en relació amb la d'enguany i ha reiterat que aquest augment és una clara demostració de l'aposta de futur que el Govern fa per aquest servei.

stats