Els treballadors del servei de grues de Palma, contra el nou contracte d'adjudicació

Asseguren que els 2,6 milions previstos són insuficients per pagar els actuals salaris

Els treballadors del servei de grues de l'Ajuntament de Palma s'han manifestat aquest dimecres contra l'adjudicació del nou contracte, que preveu una despesa de 2,6 milions que consideren insuficient per assumir els salaris actuals dels empleats de  Dornier , que fins ara era l'empresa adjudicatària.

Juan  Vaquer, secretari del comitè d'aquesta empresa, ha indicat que l'actual plec de condicions està 400.000 euros per davall del cost real del servei. "Els 2,6 milions més IVA previstos no són suficients, ja que hi ha 2,5 milions només en salaris. El nou adjudicatari, que sembla que serà  Setex, ha realitzat, a més, una rebaixa d'un 11,5%, tot i que s'ha compromès a subrogar el personal de  Dornier ", explica Vaquer.

Actualment, Dornier disposa de 70 treballadors que s'encarreguen d'aquest servei. Segons Vaquer, la companyia va fer una oferta amb un augment d'un 15% del preu proposat pel plec, fet que l'ha deixada fora de les possibilitats d'adjudicació tot i que ha duit a terme aquest servei des del 1998.

Els treballadors de l'empresa  han estat concentrats  davant l'Ajuntament des  de les 9 h i han protagonitzat una xiulada. Han recordat que el contracte del servei ja fa dos anys que està caducat i demanen a Cort que rectifiqui i fixi un pressupost suficient per fer front al conveni d'empresa, que respecti els augments de preu i l' antiguitat  dels empleats.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF