Els treballadors d'Ombuds es manifesten a Palma després de dos mesos sense cobrar

La tercera empresa de seguretat en l'àmbit nacional suma un deute de 41 milions i s'ha declarat en concurs de creditors

Els treballadors de seguretat privada de la Unió Sindical Obrera (USO) s'han concentrat aquest dilluns davant la seu de Correus de Palma per protestar contra Ombuds, empresa de la qual la Unió és client. La companyia, que és la tercera nacional dins el sector, s'ha declarat en concurs de creditors per acumulació d'un deute de 41 milions d'euros i duu dos mesos sense pagar les nòmines del seu personal.

Per a aquest dilluns hi ha convocades unes 15 manifestacions a diferents ciutats espanyoles, segons ha informat el secretari d'acció sindical de la Federació de Treballadors de la seguretat privada d'USO, Miguel Sañudo. Aquesta és "la primera mesura per obligar que l'empresa pagui les nòmines, la qual cosa és difícil, o que els clients rescindeixin els contractes amb Ombuds", explica Sañudo. Entre aquests, es troba l'empresa Carrefour i Radio Televisión Española, davant la qual han organitzat una protesta per al proper dimecres 24 de juliol.

La situació en què es troba Ombuds "afecta un total de 8.000 treballadors", assegura el sindicalista, que responsabilitza l'empresa de passar d'obtenir un benefici de 400.000 euros a tenir un deute de 41 milions". Amb aquesta mesura, els treballadors denuncien que l'empresa "deixi les nòmines i el deute penjat, que quedarà sense pagar", atès que "no tenen cap bé immoble que puguin embargar" i que el seu "principal actiu és el personal que tenen contractat.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF