Societat 29/06/2013

Els treballadors de l'Ibanat també protesten

Ll. P.
1 min

Palma.En un altre dels ens que participa en l'extinció d'incendis, l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), els treballadors també protesten per les seves condicions de feina arran de les retallades i la gestió política que s'hi fa. Ahir mateix, el comitè d'empresa de l'Ibanat va exigir la readmissió "immediata" d'un treballador en compliment d'una sentència del 7 de juny que en va declarar nul l'acomiadament de l'extingida Espais de Natura Balear.

L'1 de juny, l'Ibanat va absorbir la plantilla d'aquesta empresa, la qual cosa es va aprofitar des del Govern per acomiadar 32 treballadors d'ambdues a través d'una amortització de places. El comitè d'empresa va argumentar que això era il·legal i que la reestructuració s'hauria d'haver fet negociada amb els sindicats. Aquesta sentència, favorable als treballadors, ha estat la primera relativa als acomiadaments.

El comitè d'empresa també denuncia que, mentre els representants de l'Ibanat al·leguen que no hi ha places vacants per complir la sentència, aquesta empresa pública ha contractat un nou alt càrrec i té previst contractar el que serà el quart dins d'aquest mes de juliol, "de manera que, quant a retribució, parlam de més de 100.000 euros a l'any ". Els representants dels treballadors ho consideren "sorprenent, inacceptable i insultant".

Set vehicle nous

Al marge del conflicte, l'Ibanat va presentar ahir set nous vehicles tot terreny que participaran en el dipositiu d'enguany contra els incendis, sis a Mallorca i un a Menorca. Segons la directora general de Medi Natural, Neus Lliteres, l'adquisició dels vehicles s'ha finançat amb un conveni amb Madrid derivat de les inversions estatutàries.

stats