Societat 14/04/2020

Els treballadors de la construcció hauran d'emplenar una fitxa sobre el seu estat de salut per anar a fer feina

A més, hauran d'utilitzar mascaretes i s'hauran de mesurar la temperatura abans de treballar

Ara Balears
1 min
Un treballador de la construcció. / ARA BALEARS

PalmaEls treballadors de la construcció que tornin a fer feina hauran d'emplenar una fitxa sobre el seu estat de salut i faran jornada contínua, tot i que treballin en algun municipi que tingui fixat horari de matí i horabaixa, segons ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge en un comunicat.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, s'ha reunit aquest dimarts amb diferents representants empresarials, col·legis professionals i sindicats de la construcció per fer el seguiment de la represa d'activitat en el marc de l'estat d'alarma pel coronavirus i marcar les condicions que s'han de dur a terme per reprendre aquesta activitat.

A més d'emplenar la fitxa i fer jornada contínua, hauran de mantenir la distància de seguretat, hauran d'utilitzar mascaretes i s'hauran de mesurar la temperatura abans d'anar a treballar. També han concretat que si no es pot mantenir una distància inferior a dos metres entre els treballadors s'han d'extremar les mesures de seguretat, amb l'obligació de dur sempre les mascaretes.

Durant la reunió s'ha remarcat que s'ha de fer un registre diari de totes les persones que entrin a l'obra i, a més, es fixaran panells informatius en diversos punts de la zona amb les recomanacions bàsiques de prevenció de contagi de coronavirus. També hi haurà, a més, zones de neteja amb aigua, sabó i paper o solució hidroalcohòlica per poder rentar-se les mans i s'augmentaran la neteja i la desinfecció de les instal·lacions d'oficines i també de les eines de treball.

stats