Societat 05/02/2019

Els treballadors de Cemex mantenen la vaga de l'11 de febrer

Els sindicats continuen endavant amb la protesta de 24 hores, després de no haver arribat a cap acord amb la cimentera sobre l'ERO

Ara Balears
2 min
Els treballadors de Cemex de la fàbrica de Lloseta.

PalmaEls sindicats han acordat aquest dimarts fer l'11 de febrer una vaga de 24 hores a tots els centres de Cemex, inclosa la fàbrica de Lloseta, en protesta per l'ERO presentat per la companyia, que afecta 188 persones. Aquesta decisió arriba després de no haver assolit cap acord amb la cimentera en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), segons explica Efe.

Els sindicats han qualificat d'"intransigent" la posició de l'empresa mexicana, la qual acusen d'haver-se negat a implementar mesures d'ajust temporal abans de liquidar 188 llocs de feina i tancar l'activitat productiva a les plantes de Lloseta i Almeria.

A més de la vaga, els sindicats han convocat una concentració per al mateix dia 11 a les 11 h davant l'ambaixada de Mèxic a Madrid.

El procés de reestructuració de Cemex n'afectarà tant el model organitzatiu com la implantació industrial. La cimentera preveu una reducció de la seva estructura i la paralització de l'activitat en dues de les set fàbriques que té a Espanya, les de Lloseta i Almeria.

Cemex ja havia anunciat que la situació del sector i les perspectives de la nova regulació europea sobre drets d'emissió de CO2 a partir del 2020 feien necessària l'adopció de mesures per assegurar el manteniment de l'activitat a Espanya i la seva presència als mercats.

Cemex "augmentarà beneficis gràcies als acomiadaments"

El comitè d'empresa de Cemex ha assegurat aquest dimarts que la multinacional mexicana "augmentarà els seus beneficis gràcies als acomiadaments i la liquidació de les seves fàbriques sense importar-li la precària situació en què es queden els treballadors".

Ho han manifestat en una nota després de la reunió que s'ha fet a Madrid amb els directius de l'empresa cimentera, en què han reclamat "condicions dignes" per a les plantilles de les fàbriques de Lloseta i Almeria.

"No s'ha aconseguit arribar a cap acord definitiu, i tampoc no s'ha produït cap avanç significatiu. De moment, l'única cosa que hi ha sobre la taula són acords d'intencions que poden quedar en fum", han dit.

Els representants dels treballadors han lamentat que, després del 14 de gener, quan Cemex va reprendre l'ERO plantejat prèviament, els treballadors s'han vist "obligats" a promoure una vaga general per al pròxim 11 de febrer a tots els centres d'Espanya de l'empresa. Pretenen manifestar, d'aquesta manera, el rebuig a les decisions adoptades a la mesa de negociació.

stats