Societat 14/07/2021

Treballadors de Son Sant Joan denuncien problemes de salut per fer feina amb massa calor

Adverteixen que la temperatura a la zona de facturació de l'aeroport de Palma frega molts dies els 27 graus màxims permesos per llei

2 min
La temperatura a la zona de facturació de Son Sant Joan frega els 27 graus màxims permesos i la humitat és del 70% a causa de la concentració de passatgers.

PalmaTreballadors de la zona de facturació de l'aeroport de Palma denuncien que la temperatura al seu lloc de feina ha provocat que aquesta setmana alguns hagin hagut de ser atesos per indisposició, segons explica la membre del comitè d'empresa d'Acciona a Son Sant Joan, Paula Rotger.

"Hi ha treballadores que passen per la menopausa i això els provoca trastorns de calor, mentre que altres pateixen migranyes a causa de l'alta temperatura; qualsevol patologia que tinguis s'agreuja", diu la sindicalista, que fa feina als mostradors de facturació, i adverteix que molts de dies d'estiu la temperatura frega els 27 graus màxims permesos per llei. Fonts d'Aena assenyalen que regulen la temperatura segons la normativa i que si en algun moment fa massa calor és perquè hi ha molts passatgers.

"Passa any rere any, i no és la primera vegada que hi ha queixes", comenta Rotger, i afegeix que a Aena es limiten a dir que no se superen els 27 graus màxims permesos i que l'aire condicionat està espenyat. "Fa temps que diuen el mateix", lamenta, i assegura que l'any passat, quan en una ocasió se superaren els 27 graus, desconnectaren el panell perquè no es veiés. Les fonts d'Aena consultades neguen que l'aire condicionat no funcioni.

Una cua de gent espera el seu torn per facturar a l'aeroport de Palma quan la temperatura fregava els 27 graus màxims permesos.

La sindicalista explica que la calor es fa insuportable quan coincideixen 15 vols al mateix temps i es concentren més de 2.000 viatgers en aquesta zona de l'aeroport. "Nosaltres hem d'estar tot el torn facturant, no ens podem moure del mostrador", apunta.

La intensa onada de calor registrada aquesta setmana a les Balears, amb 39 graus a Mallorca, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ha estat la "punta", en opinió de Rotger. La treballadora reclama a Aena que s'actuï per evitar aquesta situació.

stats