Dia 29 de juliol s'iniciarà la vaga dels treballadors del servei de terra dels aeroports

PIMEM ha manifestat a través d'un comunicat desacord amb la convocatòria

Ja és un fet. Aquest divendres CCOO, UGT i USO han anunciat que convocaran una aturada general dels treballadors del servei de terra dels aeroports, que s'iniciarà el 29 de juliol i que durarà fins a principi d'agost. Tot i que en un principi van anunciar que la vaga es duria a terme a principi d'agost, avui han registrat la demanda de conciliació prèvia en el SIMA (Servei Interconfederal de Mediació i Arbritratge) i han decidit avançar-ne la data. 

Els sindicats han assegurat que aquesta mesura es pren per protestar contra el bloqueig del Conveni Col·lectiu de 'Handling', que fa més de dos anys que negocien sense arribar a cap acord. 

En aquest sentit, denuncien que la patronal ha "deixat passar el temps" per no arribar a cap acord i continuar amb la seva política de "precarietat laboral del personal". 

Les organitzacions sindicals sostenen que han cercat conciliar amb les empreses durant les diferents reunions de negociació en un intent d'establir un acostament que pogués resoldre la conflictivitat.

No obstant això, CCOO espera que en la reunió amb l'AVENC es pugui arribar a un acord que desbloquegi la negociació sobre aquestes matèries i eviti les "molèsties" a tots els aeroports en ple agost.

A més d'aquest anunci de vaga per part dels treballadors de 'handling', els sindicats USO i Sitcpla van registrar dijous el preavís de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair des de les 00.00 hores del 25 de juliol fins a les 24.00 hores del 26 de juliol a tot el territori espanyol.

PIMEM considera "inadmissible" la vaga

Després de la notícia de la possible vaga general convocada pels sindicats de CCOO, UGT i USO a principi del mes d'agost, PIMEM ha manifestat a través d'un comunicat desacord amb la convocatòria. 

"És inadmissible que els sindicats convoquin una vaga general en plena temporada turística". Així s'ha manifestat el president de PIMEM, Jordi Mora, que també ha entès que els treballadors dels aeroports d'AENA han de tenir un conveni col·lectiu "adequat i que cobreixin totes les seves necessitats".

Des de l'entitat consideren que aquesta vaga només "perjudicarà l'economia en plena temporada alta" i que consideren que seria positiu "fer la vaga en uns mesos en els quals no es danyàs tant l'economia". 

Eivissa

Després que els treballadors i l'empresa Trablisa no hagin arribat a un acord al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB), els treballadors han assegurat que es manté la convocatòria de vaga indefinida a partir del 20 de juliol a les 00.00 h a l'Aeroport d'Eivissa.

La vaga ve motivada, entre altres temes, pels excessos de les càrregues laborals que obliguen els treballadors de l'empresa Trablisa a mantenir jornades que poden superar les 12 hores continuades i que poden arribar a estendre's a 16 hores.

Per la Federació de Construcció i Serveis de CCOO de les Illes Balears, l'empresa Trablisa ha precaritzat les condicions de treball del servei de vigilància i seguretat de l'Aeroport d'Eivissa fins a límits inacceptables. A més, les associacions han assegurat que aquestes càrregues laborals són fruit, entre altres circumstàncies, de la falta de personal en les plantilles.

A més, CCOO ha denunciat l'excessiva càrrega laboral del personal femení per la falta de paritat en la plantilla, la qual cosa comporta, entre altres coses, no poder optar a ocupar un lloc de treball a l'escàner i no accedir a cobrar el plus.

Pel sindicat, és incomprensible i vergonyós que una empresa com AENA, la qual genera beneficis multimilionaris, consenti que els treballadors de les empreses que subcontracten sofreixin aquestes situacions de precarietat.

 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF