Les treballadores de les escoletes 0-3 reclamen una feina digna

Amb el micro a la mà han explicat que han de cuidar i educar 18 infants per un sou d'uns 1.000 euros o 900 a la privada

Treballadores d'escoletes 0-3 públiques i privades s'han manifestat aquest dilluns en protesta per les seves males condicions laborals. Marga  Rotger  ha explicat que han de cuidar i educar 18 infants per un sou d'uns 1.000 euros o, en el cas de les privades, de 900 euros bruts. Les treballadores d'escoletes de gestió pública directa cobren 1.200 euros. "Hi ha molta desigualtat", afirma.

Segons  Eduardo  Rodríguez, representant sindical de CCOO, a Mallorca hi ha 70 escoletes de 0-3 anys, de les quals aproximadament 40 són privades i de les de gestió pública la meitat són de gestió indirecta.

[[ OBJECT ]]

Rotger  també ha recordat que al darrer conveni firmat al maig, que afecta només les escoletes públiques de gestió indirecta, no es va produir una millora significativa, ja que en total l'augment de sou només va ser d'uns 100 euros a l'any. "És un conveni que només s'ha firmat per apujar el sou, sense tenir en compte altres aspectes com la conciliació familiar", afirma.

En la concentració hi han participat prop de 20 persones i hi havia set policies. Està previst que una vegada al mes es tornin a concentrar per repetir les seves demandes.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF