Publicitat
Publicitat

Una treballadora amb seqüeles per un infart i un ictus porta a judici l'administració per haver-li denegat la incapacitat

En la vista, la Subdirecció General d'Avaluacions Mèdiques ha insistit que la dona està en condicions de treballar

Una treballadora amb greus seqüeles per un infart i un ictus ha portat a judici aquest dimecres la Subdirecció General d'Avaluacions Mèdiques (SGAM) per haver-li denegat dues vegades la incapacitat laboral permanent. Natividad López, de 34 anys, va acampar durant uns dies davant la seu de l'administració per reclamar que li reconeguessin la prestació. Precisament aquest fet ha sigut un dels arguments de la SGAM per justificar al judici que la dona està capacitada per tornar a treballar, segons l'advocat del Col·lectiu Ronda que la representa, Àlex Tisminetzky.

Un dels testimonis que ha aportat al judici la representació de la treballadora és un neuròleg, que ha explicat que la dona pateix unes afectacions molt importants per continuar desenvolupant la feina que havia fet fins que va patir l'infart i l'ictus, quan treballava com a comptable. Les seqüeles l'obliguen a visitar diversos especialistes tres cops per setmana. També han reafirmat la incapacitat de López el psiquiatra que la tracta i l'últim dels seus caps.

Natividad López va cobrar durant uns mesos una prestació d'incapacitat temporal, però després la SGAM l'hi va retirar argumentant que ja estava en condicions de tornar a treballar. Al judici, l'administració ha tornat a presentar els informes del 2015 on s'establia que la dona s'havia recuperat.

Entre els arguments que s'hi esgrimien per justificar la recuperació hi havia el fet que la dona hagués sigut capaç d' acampar davant la SGAM per reclamar la prestació. "Resulta inversemblant i cruel que es consideri la lluita d'una persona com a prova de la seva capacitat per reincorporar-se al món laboral ignorant altres evidències mèdiques", assegura el seu advocat.

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF