Una treballadora d'Over a Palma: "Vaig veure coses rares"

Ha explicat que hi havia massa contactes entre l'empresa i les conselleries i informacions de concursos públics no anunciats 

Mónica   Lucía   Cerdá  era una de les persones contractades per  Over  Màrqueting per posar en marxa una delegació de l'oficina de Palma després que el PP  guanyàs les eleccions l'any 2003. Va treballar a l'empresa del novembre del 2004 a l'abril del 2005 i en aquell  període , segons ha declarat com a testimoni en el judici que es fa a l'Audiència de Palma, "vaig veure moltes coses rares".

"Se sabien coses de concursos no anunciats", ha explicat després de llegir un correu electrònic intern, una de les proves del judici. "Hi havia molts contactes entre l'empresa i les conselleries del Govern", ha afegit. "No  vaig  dir res perquè acabava de començar i estava a l'expectativa".

Segons Cerdá, totes les indicacions i factures venien de Madrid. Ella a companyà el responsable d' Over  Màrqueting, Daniel  Mercado , a una reunió a la Conselleria d'Interior amb la llavors cap de gabinet,  María   Luisa  de  Miguel , una de les acusades en el judici. "Ho  record  perfectament, acabava de començar a la feina i per a mi era una manera de presentar-me". En aquella reunió, Mercado  va recordar que tenien unes factures pendents de cobrar, segons  Cerdá . "Vàrem partir amb la sensació que les factures no es pagarien", ha afegit.

La responsable d'obrir la delegació ha estat  una  dels tres testimonis que han declarat aquest dilluns. Abans d'ella ho ha fet una  altra  treballadora d' Over per videoconferència , i l'empresari responsable de  Baena   Boza , un  proveïdor  d' Over . El judici s'ha  hagut  de suspendre i els testimonis d'una guàrdia civil i de l'exgerent del PP Antoni López, queden ajornats. Aquest dimarts declararà , entre d'altres, l'exconsellera de Sanitat, Aina Castillo.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF