Societat 12/12/2021

CCOO denuncia la manca d'inversió en salut i seguretat laboral

El sindicat assegura que l'índex de sinistralitat a aquest àmbit a les Balears és dels més alts de l'Estat

ARA Balears
1 min
Un obrer treballant en temps de pandèmia.

CCOO ha denunciat la manca d'inversió en els pressuposts del Govern per a l'any 2022 en la partida de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral, que augmenta un 0,1% respecte de l'any passat, amb poc més de 4 milions i mig d'euros. Pel sindicat, la xifra és "insuficient" per rebaixar l'índex de sinistralitat al treball a les Illes Balears, que se situa entre els més alts de l'Estat.

L'any passat hi va haver 2.916 treballadors afectats a les Balears, mentre que la mitjana estatal és de 2.455 a l'any, segons dades de CCOO. Així, asseguren que existeix una alta sinistralitat, especialment als sectors de la construcció i dels serveis. El sindicat posa d'exemple altres comunitats per denunciar la situació autonòmica. Per exemple, expliquen, que el País Basc disposa d'un pressupost de 16 milions d'euros; el País Valencià, d'11 milions, i Andalusia, d'una partida de prop de 10 milions.

D'aquesta manera, CCOO assegura que les Illes es troben molt enfora d'aconseguir l'objectiu d'interioritzar a les empreses la prevenció de riscos, la qual cosa es relaciona directament amb les condicions precàries del treball, marcades per la temporalitat. Per això, pel sindicat, la prevenció i la seguretat al treball han de ser "qüestions prioritàries" a l'agenda política autonòmica.

stats