Els treballadors consideren "inacceptable" el traspàs de deu milions d'euros de Ports IB als Serveis Ferroviaris

Des del comitè d'empresa asseguren que si destinen els seus recursos a altres finalitats "no podran complir amb les seves funcions" 

El comitè d'empresa de Ports de les Illes Balears, Ports IB, considera "del tot inacceptable" el traspàs de deu milions d'euros del pressupost d'aquesta entitat als Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) acordat pel Govern. En un comunicat, han considerat que aquest traspàs exhaureix els seus recursos econòmics i que si disposen d'aquests doblers és "per bona gestió, previsió i eficiència" a l'hora de fer front a la demanda del sector nàutic.

Aquest traspàs coincideix amb els problemes que tenen els Serveis Ferroviaris aquesta setmana amb el servei Inca-Exprés i que, a causa d'una incidència mecànica, no s'està realitzant. SFM ha informat que l'avaria està localitzada en una de les peces que formen part de l'eix de les rodes del tren. 

En el comunicat defensen que aquests doblers són per fer "inversions que són urgents i extremadament necessàries" en el seu àmbit d'actuació. Els representants dels treballadors, d'UGT, consideren, a més, que aquesta transferència econòmica suposa una vulneració de la Llei de ports de Balears, del 2005, que estableix que els recursos tributaris recaptats per Ports IB "han d'afectar el compliment de la finalitat institucional que aquesta llei li confia".

A més, han criticat que el pressupost de Ports IB s'estigui convertint en un mètode per finançar altres empreses públiques. El comitè d'empresa afegeix que per definir el traspàs no s'ha sol·licitat cap mena d'informació ni documentació sobre la situació actual de Ports IB, ni s'han tingut en compte les necessitats pels danys registrats a causa del darrer temporal, ni les inversions milionàries previstes en la planificació de l'ens a diversos anys vista. "Si destinam els nostres recursos econòmics a finalitats diferents de les establertes en la nostra normativa d'aplicació, no podem complir amb les funcions de l'empresa", adverteixen.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF