Societat 11/01/2021

El Govern demana als usuaris del transport públic que viatgin en silenci per evitar contagis de covid-19

L'Executiu reduirà a partir de dimecres l'aforament als busos interurbans, al tren i al metro, però reforçarà el servei durant les hores de més afluència

Ara Balears
2 min
Una dona mira el seu telèfon al metro de Barcelona

PalmaEl Govern ha demanat aquest dilluns als passatgers del transport públic que facin el trajecte en silenci per evitar contagis de covid-19. També és preferible que els usuaris paguin el bitllet sempre que puguin amb la targeta intermodal o la targeta bancària i que planifiquin els desplaçaments amb temps i evitin les hores de major afluència, segons ha explicat la Conselleria de Mobilitat en un comunicat.

L'Executiu ha anunciat, a més, que a partir de dimecres reduirà l'aforament als busos interurbans de Mallorca i Eivissa, però també al tren i al metro de la primera illa. Per compensar-ho reforçarà el servei durant les hores de més afluència, especialment en el cas del tren, que és el transport públic que sol anar més ple, segons apunten fonts de la Conselleria.

En els busos interurbans de Mallorca i Eivissa només es poden ocupar les places amb seient i ningú hi podrà anar dret. En el tren i el metro de Mallorca es podran ocupar tots els seients i només les places per anar dret si estan senyalitzades a terra. Aquesta norma no serà aplicable a les persones amb mobilitat reduïda, que podran utilitzar el servei malgrat que s'hagi assolit el límit màxim d'ocupació.

Aquesta nova mesura s'afegeix a les que ja estan en vigor, com ara l'obligatorietat de l'ús de la mascareta i les recomanacions de mantenir la distància entre els usuaris sempre que sigui possible. A més, és convenient l'ús de gel hidroalcohòlic abans i després de cada viatge. No està permès menjar ni beure en cap d'aquests serveis públics.

Tots els vehicles tenen una renovació constant de l'aire i els busos es netegen cada dia i segueixen uns protocols de desinfecció amb l'aplicació de productes especials per garantir un viatge segur entre els usuaris.

stats