El transport públic interurbà ha registrat un augment de quatre milions de passatgers la darrera legislatura

El conseller Marc Pons creu que el creixement continuarà gràcies al nou servei d'autobusos i l'ampliació del metro fins a Son Espases i el Parc Bit

La xarxa de transport interurbà de Mallorca ha registat la darrera legislatura un total de quatre milions d'usuaris més: s'ha passat dels 12,8 milions de viatgers del 2015 als 16,8 milions amb què es tancarà el present exercici, segons dades aportades aquest dimecres pel conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons.

Del gener a l'agost, la xifra d'usuaris ha estat d'11,2 milions, un 5,1% més que l'any passat. En aquest període, 7,1 milions de passatgers han triat el bus, 3,3 milions el tren i 700.000 el metro.

Pons ha destacat que aquest creixement de passatgers posa de manifest que les decisions polítiques preses l'any passat han estat encertades. L'electrificació de l tren fins a Manacor, la integració tarifària i l'aposta pel transport des de l'aeroport, el tren  nocturn  i les llançadores a Formentor i el tren s'han traduït , segons Pons, en un increment del nombre de viatgers.

El conseller creu que aquest augment continuarà durant els pròxims quatre anys "de manera considerable" gràcies a algunes de les millores que té previstes la Conselleria, com la posada en marxa de les noves concessions en el servei interurbà d'autobusos, la integració tarifària entre el tren i els autobusos i l'ampliació de la línia de metro fins al Parc Bit i Son Espases. "D'aquesta manera reduirem pressió sobre les carreteres i  aportarem seguretat ", ha indicat el conseller, que, a més, destaca que s'aposta per un model de mobilitat més sostenible.

Xifres de creixement

Pons ha fet un repàs, juntament amb el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, de les principals xifres del transport públic d' aquest exercici. Ha destacat l'increment d'un 69% d el nombre  d'usuaris dels busos  llançadora , que han sumat 160.086 viatgers fins a l'agost, 136.341 dels quals corresponien a la línia de Formentor, que ha crescut un 105%.

Els busos de l' Aerotib , el servei de l'aeroport, han registrat 161.390 usuaris, un 5,7% d'augment, mentre que el tren nocturn ha tingut 15.200 clients, un 38% més que el 2018.

Tramvia de Palma

Sobre els projectes de futur de la Conselleria, ha destacat la necessitat d'obrir un debat  definitiu  sobre el tramvia de Palma, que considera una "peça clau" en el model de mobilitat que vol implantar el Govern. Segons Pons,  és  necessari definir el traçat d'aquest mitjà de transport i iniciar les passes per a la seva posada en marxa. Ha destacat que es treballarà perquè el projecte quedi definit dins aquesta legislatura i, fins i tot, per fer "alguna passa més", tot i que no ha especificat quin és l'objectiu de la Conselleria  en relació amb  aquest tema per als pròxims quatre anys.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF