La propietària de Trasmediterránea demana el rescat públic

A principi de mes negociava un pla de reestructuració de deute amb els seus creditors

L'empresa propietària de Trasmediterránea,  Naviera   Armas,  demana un rescat públic a la Societat Estatal de Participacions Industrials ( SEPI ) –entitat encarregada de gestionar el fons de rescat d'empreses estratègiques–, segons indica Efe. A principi de mes, la companyia va negar que estigués en fallida, però sí que va afirmar que negociava un pla de reestructuració del deute que mantenia amb els seus creditors per fer front als seus compromisos i poder superar la situació provocada per la pandèmia del coronavirus.

Segons recull Efe, la companyia ha confirmat aquest dimecres que ha registrat una petició de rescat a través del Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques, gestionat per  SEPI i dotat amb 10.000 milions d'euros. Després  d'una detallada avaluació per part del consell gestor del fons, s'injecten recursos a les empreses que així ho han demanat a través de préstecs convencionals o participatius que s'han de tornar o a través d'altres instruments. Cal recordar que Air Europa també va demanar aquest fons, amb un forat de 400 milions d'euros. 

Air Europa comença formalment el procés per ser rescatada

Els responsables del fons estudien ara la petició d'ajuda de Naviera Armas, que encara no ha dit quin import ha demanat, encara que fonts empresarials apunten que supera els 100 milions d'euros. La quantitat final i els terminis de rescat dependran de l'evolució que es faci de la situació real de l'empresa, que també ha presentat al consell gestor un pla de viabilitat.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF