Societat 28/07/2020

L'obertura del túnel per on transcorrerà el col·lector interceptor de Palma reduirà un 90% els abocaments a la mar

El projecte, finançat pel cànon de sanejament, suposa una passa més per posar fi als vessaments a la badia

Ara Balears
1 min
Miquel Mir i José Hila han visitat les obres aquest dimarts.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el batle de Palma, José Hila, han visitat, aquest dimarts, les obres del nou col·lector interceptor de la ciutat en el tram on, a partir d'aquest dimecres, s'obrirà un túnel pel qual transcorrerà la nova infraestructura. El Govern ha exposat que aquesta actuació permetrà la reducció d'un 90% dels abocaments que afecten les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí, cosa que posarà fi a la majoria dels tancaments d'aquestes platges.

Les obres, finançades per la Conselleria de Medi Ambient i Territori, a través del cànon de sanejament, tenen un pressupost global de 22.609.330 euros. La tuneladora s'ha introduït aquest dimarts en el pou situat al carrer de Caracas, a la cantonada amb el carrer de Manuel Azaña. Des d'aquest punt s'iniciarà a partir de dimecres la perforació en direcció a l'avinguda de Gabriel Alomar, a la cantonada amb el carrer de Ricardo Ortega, on hi ha un altre pou.

La perforació d'aquest tram es farà durant quatre mesos, després dels quals es traslladarà per iniciar la perforació d'un altre dels cinc trams en els quals s'ha dividit l'obra, fins a finalitzar en un termini de 18 mesos la perforació dels tres quilòmetres que separen la depuradora EDAR Palma II, del Coll d'en Rebassa, del punt d'inici d'aquesta infraestructura a les Avingudes.

El conseller Mir ha assegurat que són unes obres "cabdals per al futur de la ciutat" i ha subratllat que "aquest projecte demostra que la col·laboració estreta entre les distintes administracions que compartim competències en el cicle de l'aigua és l'única via per garantir un òptim servei a la ciutadania".

stats