Societat 10/11/2020

L'Ajuntament de Palma atura les llicències d'obra als edificis anteriors al 1956

La mesura cerca protegir elements patrimonials i afecta la zona de l'Eixample, els barris tradicionals, Sant Agustí i Cala Major

Kike Oñate
1 min
Vista general de Palma.

PalmaLa Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts la suspensió de llicències urbanístiques als edificis construïts abans del 1956 on es plantegen demolicions, modificacions de les façanes o ampliacions. La paralització de les tramitacions té una durada d'un any, cerca protegir elements patrimonials i afecta la zona de l'Eixample, els barris tradicionals, Sant Agustí i Cala Major, segons ha explicat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat, Neus Truyol.

La suspensió només s'ha establert durant un any com a mesura de "prevenció" perquè l'equip de govern preveu aprovar abans el nou pla general del municipi, que incorporarà en el catàleg els elements patrimonials i històrics que cal conservar a l'hora de modificar edificis. Truyol ha apuntat que només es podran aprovar els projectes urbanístics que tinguin el vistiplau de la Comissió del Centre Històric.

La Gerència també ha aprovat que les plantes baixes dels futurs habitatges que es construeixin a la zona de Nou Llevant estiguin destinades a usos comercials com a mínim en un 60% amb la intenció de "generar carrer" i evitar que sigui un polígon residencial. Com que el traçat del projecte del tramvia que arribarà a l'aeroport passarà per la zona, es preveu que hi hagi comerços i altres activitats a les plantes baixes per on passi.

D'altra banda, el gerent d'Urbanisme de Cort, Joan Riera, ha explicat que el promotor que va comprar l'edifici de la Protectora, devora Jaume III, va demanar un canvi d'usos. D'aquesta manera s'ha acordat que s'esbuquin 800 metres quadrats per recuperar l'edifici antic, que va patir modificacions. A canvi, l'Ajuntament de Palma permetrà que l'immoble tingui usos comercials i administratius. El canvi d'usos, però, caldrà que sigui aprovat al ple del Consistori.

stats