Demanen 8 anys de presó per haver duit a Palma una dona per prostituir-la

L'acusada va enganyar una jove nigeriana de 25 anys i li va oferir la falsa possibilitat de viatjar a Espanya per treballar com a cambrera

L'Audiència de Palma jutjarà la setmana que ve una acusada de tràfic d'éssers humans, delicte contra els estrangers i prostitució coactiva. La dona està acusada d'haver captat a Nigèria i haver portat a Palma una jove per prostituir-la amb l'engany que treballaria com a cambrera, per la qual cosa la Fiscalia demana 8 anys de condemna.

Els fets que es jutjaran dimarts varen ocórrer l'octubre de 2017, quan l'acusada va organitzar la captació, el trasllat des de Nigèria i la posterior explotació sexual d'una dona de 25 anys que estava en una precària situació econòmica i amb la qual va contactar al seu país d'origen a través de familiars, segons recull l'escrit d'acusació de la Fiscalia.

Segons el ministeri públic, la va enganyar i li va oferir la falsa possibilitat de viatjar a Espanya per  treballar com a cambrera. L'acusada va organitzar el viatge de la dona des de Nigèria fins a Líbia per carretera i de Líbia a Europa en una pastera. La va recollir en un camp de refugiats italià, li va donar documentació falsificada i es varen traslladar amb avió a Palma.

Una vegada a Mallorca, li va dir que li devia 25.000 euros i la va obligar a exercir la prostitució en dos clubs d'Inca. La situació es va mantenir uns mesos, en els quals l'acusada acompanyava la víctima en tots els seus desplaçaments i es quedava amb els diners que obtenia exercint la prostitució. La va agredir almenys en tres ocasions, segons la Fiscalia. Un client d'un dels clubs va avisar la Policia de la situació de la dona.

La Fiscalia demana 8 anys de presó per a l'acusada i que se li prohibeixi comunicar-se o acostar-se a menys de 500 metres de la víctima durant 15 anys. Reclama, a més, que l'acusada indemnitzi la víctima amb 16.800 euros, pels diners que va obtenir en obligar-la a prostituir-se i pel mal moral.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF