Tots els partits municipals, excepte Vox, donen suport al pacte contra la violència de gènere

El PP i Ciutadans s’hi han mostrat a favor malgrat les seves discrepàncies amb alguns punts

Els partits municipals de l'oposició, excepte Vox, s'han mostrat a favor del pacte contra la violència de gènere proposat per l'equip de govern de Cort aquest dijous a la Comissió de Serveis a la Ciutadania de l'Ajuntament de Palma. Tant el Partit Popular com Ciutadans han donat suport a la iniciativa impulsada per Unides Podem, PSIB-PSOE i MÉS per Palma, tot i no sentir-se còmodes amb alguns punts, com en el que afirma que "l'absència de sí és un no" amb referència a violència en l'àmbit sexual.

Segons el regidor de Vox a l'Ajuntament de Palma Sergio Rodríguez, la proposició de l'equip de govern "gira entorn de la criminalització del 50% de la població, els homes", i que l'única manera de donar-hi suport és "canviar-ne des de la primera fins a la darrera paraula". A més, s'ha mostrat en contra de l'actual Llei estatal contra la violència de gènere, perquè implica que "els homes són presumptes culpables pel fet de ser-ho".

Per part seva, la portaveu del Partit Popular a Cort ha manifestat discrepància amb el punt sobre les agressions sexuals en el fet que es refereix a "dones joves", atès que considera que és un fenomen que afecta totes les edats. També ha demanat eliminar la paraula "patriarcal" del text. Tot i això, ha reconegut que no suposen "barreres infranquejables" per secundar la proposta.

Ciutadans s'ha mostrat a favor del pacte i ha animat el govern a "fer una passa endavant" i engegar "un pla d'acció amb indicador i objectius". La regidora Eva Maria Pomar ha demanat "que no es quedi en paraules" i que "s'arribi a materialitzar".

Entre els objectius principals del pacte, l'Ajuntament destaca el fet de "fer visible la realitat de la violència contra les dones", "donar suport a les víctimes" i "reforçar els models socials que permetin la resolució de conflictes de manera no violenta". D'altra banda, pretenen "fomentar models no sexistes i de respecte" i "posar en funcionament el Pla d'igualtat de l'Ajuntament de Palma, aprovat el mandat passat".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF