Cort ofereix prop de 80.000 euros al projecte que adapti les Torres del Temple al futur Museu d'Història de Palma

Es valorarà que els equips que es presentin tinguin experiència amb béns patrimonials 

La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres iniciar la licitació per a la contractació de la redacció del projecte executiu per a la rehabilitació de les Torres del Temple. El pressupost és de 78.894 euros. Un cop s’entregui el projecte, se'n podran licitar les obres. Amb aquesta contractació s’adequarà a les condicions dels nous espais expositius (il·luminació, climatització....). L’equip també haurà de redactar el projecte d’activitats i l’estudi de seguretat i salut. Com que la intervenció es fa en un bé patrimonial, l’equip haurà de tenir experiència en actuacions d’aquest tipus.

Les Torres del Temple han d’acollir el Museu d’Història de la Ciutat, tal com ho preveu l’àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, que estarà especialitzat en l’època islàmica i medieval. Així, la primera i la segona planta acolliran les sales d’exposició, i la planta baixa, la recepció.

Les Torres del Temple són un immoble municipal que fou la porta interior de l'antiga Almudaina de Gumara/castell del Temple. Es varen declarar Bé d'Interès Cultural amb la categoria de monument el 2005. El 2007 varen passar a ser propietat municipal després d’una permuta. L’obra de rehabilitació se sufragarà a través de l’impost de turisme sostenible amb una aportació de 2,1 milions d’euros. Les actuacions que s'hi preveuen són de dos tipus: obres de rehabilitació (1,5 milions) i el projecte de museïtzació (gairebé 650.000 euros).

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF