Societat 14/01/2020

Tornen les camisetes verdes a les aules

Les retallades en educació han provocat que els docents d'Eivissa convoquin una protesta i la Plataforma Crida anima els docents a dur roba verda cada dimecres

Ara Balears
1 min
Tornen les camisetes verdes a les aules

PalmaCom si es tractàs d'un anunci de roba d'una tenda abans del canvi de temporada. Així s'ha anunciat a les xarxes socials que les camisetes verdes tornaran a les aules després que el Govern anunciàs el dilluns la retallada que es farà a les escoles i els instituts públics de les Balears. Sis anys després de la marea verda (la mobilització ciutadana que va lluitar contra la reforma educativa de José Ramón Bauzà), l'anunci de les retallades ha fet que l'Associació Professional de Docents d'Eivissa hagi convocat una concentració en contra de l'assignació que rebran els centres educatius de l'illa.

A través de les xarxes socials, els docents d'Eivissa han difós dos vídeos per recuperar les camisetes verdes. Les primeres imatges mostren una rentadora anunciant que, "per desgràcia, ha arribat l'hora d'utilitzar-la i, seguidament, informen que dissabte a les 12 h faran una concentració per lluitar contra les retallades en educació.

Després d'aquesta primera iniciativa, la Plataforma Crida ha compartit la publicació i ha assegurat que estan pensant un dia per fer una assemblea per si també es fan mobilitzacions a Mallorca en contra d'aquestes mesures educatives. Per ara, han fet una crida a tots els docents a dur una camiseta verda cada dimecres.

Recordem que la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca retallarà aquest 2020 les dotacions econòmiques de 215 centres educatius balears. Del total de 380 escoles i instituts, només 165 no veuran afectat el seu pressupost, és a dir, un 43%. Segons la Conselleria, el conjunt dels centres educatius balears han acumulat des de fa anys més de 20 milions d'euros de romanent. En la majoria dels casos la quantitat de doblers estalviada duplica o fins i tot triplica l'assignació que reberen el 2019.

stats