Societat 10/01/2019

Torna la inestabilitat: neu, pluja i probabilitat de tempestes i calabruix

La cota de neu a Mallorca se situa als 500 metres i a Menorca als 300

Ara Balears
1 min
Les illes es desperten cobertes de neu

PalmaArriba l'anunciada onada de fred polar a les Illes Balears. Segons les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), aquest dijous el cel estarà tapat, amb intervals de niguls a partir del migdia. Hi haurà precipitacions ocasionals que durant el capvespre podrien anar acompanyades de tempesta i calabruix. La cota de neu se situa als 500 metres a Mallorca i als 300 metres a Menorca.

Les temperatures experimentaran un descens, localment notable, amb gelades dèbils a la serra de Tramuntana. A Mallorca, la mínima serà de -1 grau a Lluc i la màxima de 12 a Palma. A Menorca, oscil·laran entre els 3 i els 10 graus i a les Pitiüses, entre els 4 i els 12 graus.

Bufarà vent del nord, fort i amb ratxes de 70 i 80 km/h al nord-est de Mallorca i al nord de Menorca. L'Aemet ha declarat alerta taronja, el segon nivell de risc més important, a la zona costanera del nord i nord-est de Mallorca i en tot Menorca. El port de Ciutat roman tancat des de dimecres capvespre per evitar possibles incidents a causa del temporal.

stats