Una tintorera obliga a tancar la platja de l'Arenal d'en Castell a Menorca

El batle del Mercadal, Francesc Ametller, ha reconegut que no sorprèn la presència d'aquests peixos al litoral

La platja de l'Arenal d'en Castell, situada al terme municipal del Mercadal, està tancada al bany d'ençà que s'hi ha albirat una tintorera de 2,5 metres a primera hora del dia, a la zona de Cala Pudent i Son Parc, platges que pertanyen al mateix municipi. Les condicions de l'Arenal d'en Castell, una platja pràcticament tancada, dificulten la sortida de la tintorera. 

El servei de socorrisme ha albirat l'animal davant la sorpresa dels centenars de turistes que no han dubtat a fer fotografies i vídeos per immortalitzar el moment. La platja s'ha tancat cap a les 13.30 h i hi restarà tota la nit per precaució. De fet, fins a les 17 h la tintorera continuava voltant per la riba de la platja.

El batle del Mercadal, Francesc Ametller, ha reconegut que no sorprèn la presència d'aquests peixos al litoral. Ametller admet que "no és la primera vegada" i, encara que ha deixat clar que "l'animal no sembla agressiu", la decisió del Consistori ha estat tancar la platja per precaució. 

El servei de socorrisme farà demà dematí a primera hora una revisió per comprovar la ubicació de la tintorera i si es pot reobrir l'Arenal, un dels llocs de bany més turístics de la zona nord de Menorca. El primer edil també ha deixat clar que si l'animal resta molt temps a la platja es podrien adoptar "altres solucions alternatives".

EDICIÓ PAPER 23/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF