Un testimoni protegit del cas Cursach demana asil a Suïssa

Tot i les amenaces que diu que ha patit, assegura al diari 'Público' que acudirà al judici i mantindrà les acusacions

El testimoni protegit número 29 del cas Cursach ha demanat asil a Suïssa, segons ha avançat 'Público'. Es tracta d'un extreballador del Grup Cursach que ha denunciat diverses amenaces per haver col·laborat amb la investigació contra Tolo Cursach.

Tot i les intimidacions, el testimoni assegura que mantindrà el seu testimoni i acudirà al judici per confirmar tot allò que ja va declarar durant la instrucció. És un dels testimonis que varen assenyalar  un grup de policies locals  i membres de la Patrulla Verda per accedir a la zona VIP d'una discoteca de Cursach –amb barra lliure d'alcohol, drogues i prostitució– tan sols exhibint la placa policial, a canvi d'oferir a l'empresari de la nit un tracte de favor. Aquestes acusacions varen ser confirmades per altres testimonis.

Segons ha declarat a 'Público', el testimoni ha enviat una notificació a tots els jutjats de Mallorca expressant la seva "voluntat de comparèixer davant qualsevol citació judicial, perquè no diguin que estic desaparegut".

Desprotegeix l’Estat els investigadors i els testimonis?

Desprotecció, insults, amenaces i "tot tipus" d'agressions: aquest és el preu que assegura el testimoni que ha hagut de pagar per denunciar la corrupció policial: "M'han romput dues costelles i una dent i m'han arribat a arrossegar per dins un garatge, d'on pensava que no sortiria", va declarar a la Cadena SER fa un any.

De fet, un jutjat Penal de Palma va condemnar el febrer de l'any passat un home a tres anys i dos mesos de presó per un delicte d' obstrucció a la justícia i un altre de lesions per haver agredit aquest testimoni protegit, u na condemna que, malgrat tot, no va frenar les agressions.

Un temps després de la publicació d'aquesta sentència, la víctima va interposar una nova denúncia perquè li havien cremat la cara amb un ferro. El testimoni responsabilitza d'aquestes intimidacions dos advocats que publicaren el seu nom, dades personals i el vídeo d'una declaració judicial seva a les xarxes socials. 

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF