Societat 16/12/2020

Els bars i restaurants de Palma no pagaran la taxa d'ocupació de les terrasses fins dia 31 de març de 2021

Inca també ha anunciat mesures per pal·liar els efectes de les noves restriccions als negocis del municipi

Catalina Riera
2 min
Una de les terrasses del carrer de Blanquerna, a Palma / I. BUJ

PalmaL'Ajuntament de Palma prorroga la suspensió de pagament de la taxa d'ocupació de les terrasses fins dia 31 de març. "En aquests moments els consumidors no poden entrar a l'interior dels locals i això ens obliga a habilitar espais fora per evitar-ne el tancament", ha dit el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, durant la roda de premsa de la Junta de Govern.

Cal recordar que el Consistori no cobra aquesta taxa d'ençà que començà l'estat d'alarma i que tenia previst allargar la mesura fins dia 31 de desembre d'enguany. El seu objectiu és "ajudar els restauradors que continuïn oberts perquè es mantinguin els llocs de feina. Aquesta mesura suposarà un estalvi per als bars i restaurants de mig milió d'euros", ha afegit Jarabo.

Pel que fa al permís de les terrasses per ocupar les places d'aparcament, Jarabo ha anunciat que la mesura continua vigent durant el 2021, però no ha especificat quant de temps. "Seran uns mesos, però no tot l'any. És una mesura excepcional i ha d'estar limitada en el temps. Encara no hem concretat fins quin dia estarà permès", ha especificat.

Inca anuncia mesures per pal·liar els efectes de les restriccions

Per la seva banda, l'Ajuntament d'Inca també ha anunciat diverses mesures per pal·liar els efectes de les noves restriccions als negocis del municipi. A través d'un comunicat, el Consistori ha informat que retornarà la part proporcional del rebut de fems a tots els negocis que hagin de tancar i no puguin desenvolupar la seva activitat durant els pròxims dies. A més, dins aquest paquet de mesures també inclouen la suspensió de pagament de la taxa d'ocupació de les terrasses. D'aquesta manera, els bars, cafeteries i restaurants no hauran de pagar per les seves terrasses durant el 2021. Per ajudar el sector de la restauració, el Consistori ha informat que, a partir d'aquest dijous, entra en vigor la normativa que permetrà l'ampliació de les terrasses de bars, cafeteries i restaurants.

L'Ajuntament d'Inca ha derogat també el pagament de les taxes municipals per ocupació de sòl públic per a quioscos i parades de taxi.

stats