Per tercera vegada l'Atlàntida Filmfest es farà a Palma

Del 25 de juny a l'1 de juliol, Ciutat acollirà la vuitena edició d'aquest certamen, un dels deu festivals més reconeguts a escala estatal

Atlàntida FilmFest va néixer fa vuit anys amb l'objectiu de donar a conèixer les millors pel·lícules europees que no es projecten en sales de cinema convencionals. El tema principal del festival, que és Europa, hi és tractat des d'un punt de vista crític a través del cinema, de conferències i de la música. "És un gran referent de festivals a Mallorca i un dels deu millors a escala estatal", ha explicat el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet.

La presentació de l'esdeveniment s'ha duit a terme a Es Baluard, que serà la seu per a la projecció de pel·lícules destinades al públic més jove, el que oscil·la entre els 17 i els 30 anys. Hi han assistit la consellera de Cultura, Fanny Tur; el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet; el batle de Palma, Antoni Noguera; el president i fundador de Filmin, Jaume Ripoll, i la directora d'Es Baluard, Nekane Aramburu.

També s'ha sumat a la presentació Ana Cabello, la il·lustradora de la imatge del festival. Es tracta d'un monstre que sosté una dona/heroïna i, segons ha explicat Cabello, "representa una expedició cap a un lloc desconegut i el monstre simbolitza les pors que sorgeixen durant el viatge".

A la presentació s'ha anunciat que les dates del festival es mantenen durant la darrera setmana de juny i la primera de juliol (26 de juny a l'1 de juliol). L'oferta continua abraçant música, cinema i conferències amb un vessant educatiu. "L'Atlàntida Filmfest fa que Palma sigui més culta i més intel·ligent", ha afirmat el batle de Palma, Antoni Noguera. 

Del 25 al 30 de juny a Can Balaguer s'impartiran una sèrie de cursos per a professors de Secundària per tal de que puguin introduir material audiovisual dins les aules. Durant els mateixos dies es durà a terme un 'pitching' per a nous guionistes menors de 30 anys. El 28 de juny, el Dia internacional de l'orgull LGTB, s'oferiran projeccions relacionades amb la temàtica, entre les quals hi haurà l'estrena mundial del documental 'Playing the path'.  

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF