Tercer dia consecutiu sense cap mort amb covid-19 a les Balears

La Conselleria de Salut n'ha detectat vuit casos nous i en aquests moments n'hi ha 170 d'actius 

Tercer dia consecutiu sense cap mort amb covid-19 a les Illes Balears. La Conselleria de Salut ha informat aquest dissabte que en el darrer dia s'han detectat vuit casos nous de coronavirus a l'Arxipèlag, però que no hi ha hagut cap mort. A més, ha destacat que, respecte de les dades d'aquest divendres, 15 persones més han superat la malaltia. Així, d’acord amb les dades que el Servei balear d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha tramès al Ministeri de Sanitat, a les Balears hi ha hagut un total de 2.076 positius notificats amb prova PCR, 224 morts i 1.682 persones que s’han curat. 

En aquests moments a les Illes hi ha 170 casos positius actius de covid-19, és a dir, 7 menys que aquest divendres. D’altra banda, d’acord amb les dades que ha facilitat el Servei de Salut, en total s’han duit a terme 104.481 proves en els laboratoris públics de les Balears.  

D'encà que va començar l’epidèmia, se n’han detectat 357 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,3% dels 2.076 casos que s’han detectat en total a les Illes. De tots aquests, a hores d’ara hi ha 45 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,2% dels 16.000 professionals que fan feina en la sanitat de les Illes Balears. 

 

A les residències de gent gran no se n’ha detectat cap nou positiu ni entre usuaris ni entre els treballadors i per ara hi ha 43 usuaris amb el contagi actiu, 217 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 24 continuen contagiats i 139 s’han curat. Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no se n’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres.

Un refredat pot protegir del nou coronavirus?

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF