El temps
Societat 21/01/2022

Temps variable i insegur a les Balears

Miquel Bernis
1 min
Un home amb un paraigües protegint-se del vent.

PalmaEl canvi de temps d’aquest dijous va deixar precipitacions de fins a 9 l/m² a Pollença i 8 a Ciutadella, pluja prou destacable en el context d’anticicló actual. Fins i tot es varen arribar a veure algunes volves de neu a la serra de Tramuntana. Dijous també varen arribar a caure algunes gotes a Eivissa i a Formentera.

El cap de setmana el temps continuarà sent una mica variable i insegur, però si arriba a ploure serà en forma d’alguna brusca, no de pluja consistent. Entre diumenge i dilluns aquesta pluja minsa serà sobretot probable a les Pitiüses. El canvi de temps d’aquests darrers dies ha revifat el fred de ple hivern, que marcarà tot el cap de setmana, però a mesura que avanci la setmana que ve els migdies aniran sent cada cop més suaus i es tornaran a superar amb facilitat els 15 graus.

Previsió meteorològica.

El fred intens se situarà a l’est d’Europa, mentre a l’oest del continent l’anticicló continuarà marcant el temps encara ben bé set dies més. La setmana que ve tornarà a tenir molts dies de cel estirat o amb ben pocs niguls.

Encara és incert com seran els darrers dies de gener, és possible que al voltant de divendres hi hagi un nou canvi de temps que pugui reactivar el fred amb vista al pròxim cap de setmana i faci arribar algunes noves ruixades, però això encara és poc clar. La tramuntana minvarà durant el cap de setmana. La setmana que ve dominarà el vent de l’est i la situació marítima serà força tranquil·la.

El consell

Després de la tramuntana tornarà l’estancament i això farà que la humitat sigui alta a l’horabaixa i de matinada. La setmana que ve cal esperar nits menys fredes que els darrers dies, però amb força rosada. No deixeu roba estesa a partir de l’horabaixa. 

Que no us sorprengui

La temperatura sota zero d’aquests dies no és extraordinària, però sí poc habitual en el context de canvi climàtic actual. A Escorca dimecres es baixà fins a -5,3°C, la primera temperatura sota zero a les Balears des del febrer del 2018.

stats