El temps
Societat 11/06/2021

Arriben les primeres nits tropicals generalitzades a les Balears

1 min
Sortida de sol a la platja.

La massa d’aire càlid, que ja ha provocat temperatura de ple estiu a la Península els darrers dies, es desplaçarà cap a la Mediterrània occidental i dispararà també la temperatura a les Balears. El pic de calor es produirà entre diumenge i dilluns, però ben bé fins dimecres no cal esperar que el termòmetre es normalitzi. Arribaran les primeres nits tropicals generalitzades i per primer cop el termòmetre escalarà fins als 35 graus, ja sigui de temperatura real o de sensació tèrmica. 

Després d’això vindrà una normalització de la temperatura a partir de dijous, i és encara molt incert com arribarem a Sant Joan. El més probable és un escenari de calor moderada, no forta, però estan oberts tant escenaris de molta fresca com de calor intensa. Pel que fa a l’estat del cel, els dies vinents continuaran sent molt tranquils, encara predominarà el cel estirat o amb qualque nigul prim amb vista a diumenge. 

Previsió de la setmana.

No és descartable que el canvi de masses d’aire que hi haurà a mitjan setmana que ve pugui comportar algunes ruixades, sobretot a partir de dijous, però no és probable una situació de pluja destacable o generalitzada. La calma dels darrers dies ja ha disparat la temperatura de la mar fins als 22, 23 i fins i tot 24 graus en alguns punts. Durant bona part dels set dies vinents el vent bufarà de l’est, però com a mínim fins a mitjan setmana que ve continuarà sense ser gaire protagonista.

El consell

Moment de treure del fons de l’armari el ventilador i qualsevol altre instrument que pugui servir per combatre la calor. Entre diumenge i la primera part de la setmana entrant es notarà un increment clar de la temperatura i la xafogor, tant de dia com de nit.

Que no us sorprengui

Els dies vinents es produirà el moment de l’any en què el Sol sortirà més prest. A partir de dimarts, l’alba ja s’anirà endarrerint cada dia uns quants segons, encara que en conjunt la llargada del dia continuï augmentant fins al solstici.

stats