La setmana que m'espera
Societat 19/02/2021

“És temps d’espàrrecs i aprofit per collir-ne i fer-ne una truita”

El conseller de Mobilitat, Iván Sevillano, explica com serà la seva setmana

2 min
Iván Sevillano, conseller de Mobilitat

PalmaM’aixec devers les 6.30 h, faig un cafè ràpid i don menjar al pastor alemany i els sis moixos que tenc amb la meva parella. Vàrem arribar a tenir-ne 13. Vivim de lloguer als afores de Manacor i cada dia vaig a la feina a Palma en transport públic. Som conscients que es tarda més, però vull predicar amb l’exemple. Normalment agaf el bus per baixar i torn en tren, i aprofit el temps per llegir la premsa i fer gestions. En arribar a la Intermodal camín fins a la seu del Consell de Mallorca a General Riera, i cap a les 8.30 h som al despatx.

Dilluns tindré una reunió amb el servei jurídic del Consell per analitzar la possible interposició d’un recurs de cassació davant el Suprem a favor del rescat del túnel de Sóller. A més, he quedat amb el col·lectiu Vianants per Bunyola per escoltar les seves propostes, i també vindrà el batle del poble. Procur visitar molts ajuntaments i estar en contacte amb entitats i veïns sobre les demandes que volen per a les carreteres, perquè apostam per projectes de millora i no de grans infraestructures. Acostum a tenir entre set i nou reunions de feina presencials i telemàtiques.

M’agrada molt gaudir del camp i cada horabaixa que puc vaig a córrer 45 minuts amb el ca per foravila. Ara és temps d’espàrrecs i aprofit per collir-ne i fer-ne una truita al vespre. Com que visc al camp, cuid un petit hort i el jardí;és el meu gimnàs. Solc fer 14 hores de feina quasi cada dia, perquè després de sopar continuu fent coses a l’ordinador fins a les 22 h. M’encanta llegir novel·la històrica, però darrerament no trob un moment per fer-ho. També intent estar al dia d’articles científics, perquè som enginyer i no em vull deslligar de la part més tècnica. Som més de sèries que de pel·lícules, i m’agraden les ambientades en l’època victoriana i el cinema negre. Peaky Blinders i Mindhunters m’agraden molt.

Dijous tenc mesa de contractació per iniciar l’adjudicació de les reformes dels túnels de Son Vic i de Peguera. S’han d’adaptar a la normativa europea i cal fer-ne un canvi estructural i posar-hi enllumenat led. També aniré a una reunió amb representants d’Unió de Pagesos perquè estudiam que un tècnic de la ITV pugui fer la inspecció als pobles per evitar que s’hagin de desplaçar amb la maquinària agrícola. Divendres assistiré, com a membre de Podem, al consell de direcció de l’Agència de Defensa del Territori i després a la Comissió insular d’Ordenació Territorial i Urbanística.

Dissabte no tenc previst cap esdeveniment del Consell, però a casa faré un poc de feina i planificaré la setmana següent. Quan no hi havia coronavirus, anava amb la meva parella a berenar a Manacor, però ara aprofitam per sortir de passeig amb el ca. A més, segurament em passaré el cap de setmana recollint llenya per alimentar la xemeneia, perquè el vent va tomar molts arbres de la zona i cal reutilitzar la fusta.

stats