El temporal que va sacsejar la Tramuntana deixa pèrdues de 2,4 milions d'euros a les explotacions agràries

El Consell de Govern demanarà al govern espanyol que declari Banyalbufar, Esporles i Valldemosa com a zones greument afectades 

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha finalitzat l’informe inicial de danys en l’àmbit de les explotacions agràries de Mallorca causats pel temporal del 29 d’agost i ha valorat que les pèrdues econòmiques pugen a 2,4 milions d'euros, segons ha informat en un comunicat. En total, 15 finques agràries se'n varen veure perjudicades. 

Durant la setmana passada es varen visitar les extensions danyades pel temporal i es varen recollir les dades. La Conselleria destaca que en alguns casos les finques varen declarar fins a més de mig milió d'euros en pèrdues, comptant danys als cultius d’interior i d’exterior, als arbres fruiters, a la vinya, als hivernacles, als sistemes de reg i a les edificacions agràries. 

A més, aquest dilluns el Consell de Govern ha arribat a un acord per demanar al govern espanyol que declari coma zones greument afectades Banyalbufar, Esporles i Valldemosa, per poder rebre les ajudes pertinents per pal·liar els desperfectes. Dins aquesta petició han inclòs els cultius de les diverses explotacions agràries de Mallorca que varen quedar afectats.

La tempesta arrasa hivernacles, oliveres i vinyes de pagesos de Mallorca

Les finques que varen comunicar danys a la Conselleria es troben als municipis de Manacor, Mancor, Felanitx, Porreres, Palma, Maria de la Salut, Banyalbufar, Ariany, Campos, Lloseta, Petra, Binissalem, Esporles, Bunyola i Sencelles. En el document de l’acord de Consell de Govern, però, s’ha reflectit que la petició és per a totes "les explotacions agràries de l’illa de Mallorca" afectades per la tempesta. 

Cal recordar que el Servei de Gestió Forestal de la Conselleria de Medi Ambient va calcular que el temporal que va tenir lloc a la serra de Tramuntana va malmetre un total de 736 hectàrees, en diversos graus d'intensitat. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF