El temporal obliga a tancar els ports i deixa Menorca incomunicada per mar

L'illa continua incomunicada per via marítima després del tancament dels ports de Maó i de Ciutadella

El fort temporal que està afectant Menorca no provoca a hores d'ara incidències de consideració, tret d'algun arbre caigut que ha provocat problemes de circulació durant unes hores a la carretera d'Addaia. Precisament, a la zona nord de l'illa, al terme municipal del Mercadal, s'han registrat les ràfegues de vent més rellevants i que superen els 100 quilòmetres per hora. Cal recordar que l'Aemet ha declarat l'alerta vermella fins a les 16 h per fenòmens costaners adversos i l'alerta taronja per fort vent fins a la pròxima matinada.

Pel que fa al trànsit marítim, totes les companyies han cancel·lat els seus trajectes i els ports de Maó i de Ciutadella romanen tancats des d'anit. En canvi, l'aeroport de Menorca opera amb normalitat, tot i les ràfegues de vent, que en aquest punt s'han registrat a 93 quilòmetres per hora. Per la seva part, a Ciutadella el vent no ha superat els 80 quilòmetres per hora.

Una altra dada que explica la virulència del temporal l'aporta Ports de l'Estat, que ha confirmat onades que han superat els 11 metres d'alçada a la boia situada al port de Maó durant les primeres hores de la jornada.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF