Societat 27/08/2019

Les tempestes causen retards i anul·lacions de vols a l'aeroport de Palma

Algunes connexions entre Palma i Maó han deixat d'operar-se, mentre que dos vols procedents d'East Midlands cap a Mallorca s'han desviat a Menorca

Carles Tudurí
1 min
Imatge d'arxiu / XAVIER BERTRAL

PalmaLes tempestes estan provocant problemes a l'aeroport de Palma, que fins a aquest dimarts a les 16 hores espaiarà les seves operacions per evitar situacions de perill, segons informen fonts d'AENA. De moment, Air Nostrum ha anul·lat un vol entre Palma i Maó en els dos sentits, mentre que un avió d'Air Europa ha patit un retard de més de dues hores en la mateixa connexió.

Entre les altres incidències registrades, destaca el desviament de dos vols procedents de l'aeroport britànic d'East Midlands que es dirigien cap a Palma i que han hagut d'aterrar a Menorca pel mal temps que afectava Son Sant Joan a l'hora prevista d'arribada. Des del gestor de la navegació aèria Enaire també s'ha advertit de la situació al seu Twitter.

L'aeroport està en situació de regulació fins a les 16 h. Això vol dir que s'amplia el temps entre els avions que aterren o s'enlairen. Aquesta situació pot provocar que durant el dia es vagin acumulant retards, tot i que si la previsió de millora del temps es manté no seran de gran importància.

D'altra banda, des d'AENA s'ha informat que la vaga de controladors de passaports no està generant incidències destacades, ja que l'activitat és molt inferior a la registrada durant el cap de setmana passat, que és quan va començar aquesta protesta laboral.

stats