El temps
Societat 10/09/2021

Temperatura en ascens i ruixats ocasionals a les Balears

Miquel Bernis
1 min
Setmana calorosa a les Illes.

PalmaEl setembre ha començat en forma d’agost i, abans no arribi l’ambient de final d’estiu, encara hi haurà un altre pic notable de temperatura. Tot i que les nits s’allarguen cada cop més, aquests darrers dies encara ha costat dormir en alguns punts costaners i aquesta dinàmica continuarà fins a mitjan setmana que ve. La temperatura pujarà de nou al començament de la setmana i amb vista a dilluns i dimarts la basca tornarà a ser intensa, fins al punt que la suma de temperatura i humitat farà pujar la sensació tèrmica fins als 35 graus, com ja ha passat en molts moments d’aquestes darreres jornades. A partir de dimarts al vespre entrarem en una fase de més inestabilitat que podria arribar a provocar pluja extensa i forta. Encara és molt aviat per precisar-ho, però cal tenir en compte la possibilitat que sobretot dijous es pugui configurar una situació de pluja forta a la Mediterrània occidental, que tan aviat pugui afectar Catalunya com les Balears, especialment Menorca i Mallorca. A hores d’ara l’escenari de pluja forta no és el més probable, però sí que sembla bastant possible que arribin algunes ruixades destacables. A més curt termini aquest cap de setmana continuarà el temps insegur, però si arriba a ploure serà en forma de ruixades de poca estona o brusques puntuals. El canvi de temps de mitjan setmana obrirà la porta a l’ambient més de final d’estiu i més normal per a l’època.

El consell

Si fa temps que no parau atenció als desguassos del pati o a les canals per on passa l’aigua, aquest cap de setmana pot ser un bon moment per netejar-los: s’acosten els mesos de més risc de pluja forta i dijous podria arribar una primera ploguda destacable.

Que no us sorprengui

El canvi climàtic fa que l’estiu s’allargui. Els deu primers dies de setembre a l’observatori de Palma Portopí hi ha hagut una temperatura mitjana de 27 graus. Amb dades des del 1978, només el 2004 el mes va arrencar amb més calor.

stats