El temps
Societat 13/05/2022

Temperatura en ascens a les Illes

La pujada del termòmetre serà lenta i progressiva, i és possible que arribi al punt màxim amb vista a divendres

2 min
Sol durant tota la setmana a les Illes.

PalmaEstam encallats en un anticicló que durarà tota la setmana que ve i que fa que els gràfics de probabilitat de precipitació s’hagin convertit en un solar. I no només això sinó que, a mesura que avanci la setmana, la massa d’aire càlid que ja està provocant una calor avançada per a l’època ens afectarà cada cop més de ple i cada cop de manera més intensa. La pujada del termòmetre serà lenta i progressiva, i és possible que arribi al punt màxim amb vista a divendres, quan alguns termòmetres podrien batre rècords per a un mes de maig. Tot això tenint en compte que les calorades de maig solen anar acompanyades de boira i niguls baixos, un fenomen que sobtadament canvia el panorama i provoca que mentre en indrets interiors faci molta calor, arran de mar la temperatura sigui baixa. Aquest divendres la boira ja va tocar la costa de la serra de Tramuntana i, tot i que és un fenomen molt difícil de preveure, cal esperar que, a mesura que l’aire càlid vagi guanyant protagonisme, la boira i els niguls baixos ho facin també. No és descartable, per tant, que així com avanci la setmana en alguns punts de costa la temperatura baixi en lloc de pujar. Serà una setmana molt tranquil·la pel que fa al vent i a la situació marítima. L’embat bufarà sense que sigui gaire protagonista, a l’espera que entre dijous i divendres pugui haver-hi una lleugera component de l’est. Molts dies de mar arrissada o marejol.

Previsió.

El consell

La setmana que ve valdrà la pena tenir un jersei a la bossa a prop de la mar. Tot i que en general l’ambient serà d’una calor molt més de ple estiu que de maig, la boira costanera pot aparèixer sobtadament i fer baixar la temperatura en un tres i no res.

Que no us sorprengui

Al voltant de divendres, a uns 1.500 metres d’altura, s’espera una temperatura devers 10 graus més alta del que tocaria per a l’època. La mar pot fer que no es tradueixi en calor forta a tot arreu, però la situació s’entreveu excepcional.

stats