El taxistes de Palma critiquen que no sel's permeti aparcar al costat de la Catedral

Asseguren que la prohibició judicial és conseqüència de la mala gestió de l'Ajuntament de Palma

Les patronals del taxi ASATM i AMTAT mostren preocupació pel futur del taxi-tour després de la sentència que els prohibeix aparcar al carrer Reial del barri antic de Palma i han culpat l'Ajuntament de Palma de la mala redacció de la normativa que els permetia estacionar-hi.

El Jutjat Contenciós Administratiu de Palma ha anul·lat l'acord de l'Ajuntament que havia reservat espais per estacionar a sis taxi-tour al costat de la Catedral de Mallorca. Els veïns varen recórrer aquest acord municipal i la justícia els ha donat la raó. 

En un comunicat, els presidents de les associacions del taxi ASATM, Biel Moragues, i AMTA, Toni Cladera, han informat que estan negociant amb el Consistori arribar a un acord, però el veuen "complicat" per la falta d'espai en el barri antic. “És una pena que ens trobem amb aquesta situació, però no seríem aquí avui si l'Ajuntament hagués redactat correctament la normativa: el taxi presta un servei públic i era vital per a aquesta zona de Palma”, ha assenyalat Moragues. Les patronals han sol·licitat la modificació de la normativa de l'Ajuntament i que es reconegui el taxi com un servei públic.

Moragues ha assenyalat que els veïns han demanat que s'anul·li aquesta parada de taxis després que l'Ajuntament hi prohibís l'aparcament als cotxes particulars. A parer seu, no es pot comparar l'aparcament d'un particular amb l'estacionament d'un taxi-tour, que és un servei públic i que recull els clients i turistes en aquesta zona. 

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF