El Tribunal Suprem decidirà aquest dimarts si liberalitza el sector del taxi

Segons ha informat IB3, la Comissió Nacional de Competència considera que l'actual marc legal és injust

El Tribunal Suprem decidirà aquest dimarts si liberalitza el sector del taxi. L'alt tribunal acull aquest dimarts una vista en què s'analitza el recurs presentat per la Comissió Nacional de Competència en relació amb la normativa actual, la qual, segons els denunciants, limita l'activitat dels vehicles de lloguer amb conductor i blinda el monopoli del taxi. La Comissió Nacional de Competència considera que l'actual marc legal és injust perquè els taxis i les empreses de vehicles de lloguer amb conductor no poden operar amb igualtat. A més, proposa eliminar el límit del nombre de llicències, oferir lliure accés als clients i eliminar la limitació territorial dels vehicles de lloguer amb conductor.

Biel Moragues, portaveu de l'Associació d'Autònoms del Taxi, ha assegurat que la situació actual ha provocat una crisi al sector del taxi i que "molts de conductors no poder fer front als seus deutes ni mantenir les seves famílies".

El portaveu de Cabify, una de les empreses líders del sector ha assegurat que "el nostre objectiu no és acabar amb el taxi, sinó oferir altres opcions a la ciutadania". Uber també ha declarat que tot i que històricament hi ha hagut un conflicte entre les empreses de lloguer de vehicles amb conductor i els taxis, "si treballam junts, aquesta tensió desapareixerà".

La vista oral d'aquests dimarts marcarà l'avantsala del sector dels taxis, tot i que la resolució del recurs presentat per la Comissió Nacional de Competència pot arribar aquest estiu.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF