Vicenç Vidal reclama que un percentatge de les taxes Google i Tobin se cedeixi a les Balears

El senador ha sol·licitat que s'incrementin els ingressos de la Comunitat Autònoma a través dels impostos sobre determinats serveis digitals i transaccions financeres

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha reclamat al Senat que s'incrementin els ingressos de les Illes Balears a través de les noves taxes Google i  Tobin  previstes pel govern espanyol. En concret, el Grup Parlamentari Esquerra Confederal del Senat –on s'inscriu el senador de designació autonòmica de les Illes Balears Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, juntament amb senadors de Compromís, En Comú Podem,  Geroa  Bai i Adelante   Andalucía – ha presentat un total de vuit esmenes als nous impostos pendents d'aprovació per part del Senat.

Aquests impostos formen part dels projectes de llei de l'impost sobre determinats serveis digitals i de l'impost sobre transaccions financeres i són coneguts com a taxa Google i taxa  Tobin . La primera és una taxa que va dirigida als agregadors de notícies a qui obliga pagar per enllaçar el contingut d'altres autors i mitjans de comunicació a les seves pàgines. I la taxa  Tobin és un impost que s'aplica a les transaccions financeres.

Entre altres esmenes, Vidal reclama que "un percentatge d'allò que es recapti amb uns impostos tan necessaris sigui cedit a les comunitats autònomes, concretament un 50% en el cas de la taxa Google i un 60% en el cas de la taxa  Tobin ".

El senador de MÉS per Mallorca creu que  " cal reivindicar també esmenes com la inclusió de les operacions d'alta freqüència en Borsa a la taxa  Tobin o la baixada del llindar a partir del qual s'ha d'exigir la taxa  Google ". Es tracta de mesures justificades, segons l'opinió de Vidal, perquè "l'especulació financera és contrària a l'interès general" i que "en aquest context de crisi necessitam nous ingressos per finançar les mesures de protecció social".

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF