Mitjans internacionals com The Guardian es fan ressò del tauró blanc vist a Cabrera

Ni hi ha documentada cap altre presència de taurons a les illes de fa més de 30 anys

The Guardian es fa ressò del primer tauró blanc que es veu en dècades a les Illes Balears. Desde que el pescador Xisco López va capturar un tauró de cinc metres al 1976 a la costa nord de Mallorca, no hi ha documentada un altre presencia de taurons blancs en mes de 30 anys.

Dijous matí un grup de conservadors van identificar un depredador de cinc metres al voltant de l’illa de Cabrera. Marques de mossegades sobre balenes mortes i avistaments no confirmats han alimentat durant molt de temps els rumors de grans taurons blancs a les aigües balears des de la seva última observació confirmada el 1976. Però aquesta vegada els científics del grup de conservació espanyol Alnitak van poder gravar i rastrejar el tauró durant més d'una hora.

"Vam veure una aleta negra i immediatament vam veure que era un tauró molt gran", va dir el director de documentals Fernando López-Mirones, que estava al vaixell amb els investigadors.

El grup de conservació, que estava gravant dades sobre tortugues, catxalots i flors salvatges a la Mediterrània, va anunciar l'avistament a les seves xarxes socials amb una fotografia del gran blanc, i va dir que també llançaria enregistraments de vídeo.Segons un documental de 2007 sobre la història dels grans taurons blancs a les Illes Balears, al voltant de 27 van ser capturats pels pescadors locals entre 1920 i 1976.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF