Societat 17/01/2020

“Les tasques de regidora són de 24 hores, si te les prens seriosament”

La regidora de Palma Neus Truyol explica com serà la seva setmana

Alba Tarragó
2 min
La regidora de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, en una imatge d'arxiu.

Aquest dilluns serà una mica especial. És Sant Sebastià, és un dia festiu, i vindré d’un cap de setmana de revetles. Venc de passar el cap de setmana a Barcelona, perquè he anat a veure la meva germana actuar. Hi està representant Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel.

El dia de Sant Sebastià m’aixecaré una mica cansada de la revetla, que esper que sigui un èxit. Al matí tenc previst anar a la Diada Ciclista, que comença a les 12 h a la plaça de Cort. És una bona manera de començar el dia del patró de Palma. A l’horabaixa aniré a l’entrega dels premis Ciutat de Palma, que és un acte important, on trobaré molts veïns i persones a les quals es reconeix la seva tasca artística.

Durant els dies d’entre setmana no tenc una planificació específica. Hi ha aspectes, pel que fa a la feina, que són fixos. Per exemple, a principis de setmana sempre tenc una reunió de coordinació amb l’equip de Model de Ciutat per tractar els projectes que tenim en marxa i fer-ne un seguiment. Després hi ha cites concretes, com la Gerència d’Urbanisme, els dimarts al matí, o la Comissió del Ple o del Centre Històric. A banda d’això, tenc reunions amb associacions de veïns, empreses o associacions ecologistes per poder intercanviar quines són les propostes per a la ciutat i escoltar les preocupacions que tenen i així fer un intercanvi. De dilluns a divendres tenc l’agenda molt plena.

També hi ha altres tasques de coordinació interna amb diferents equips de l’Ajuntament, del Govern o altres administracions. Realment, les tasques de regidora són de 24 hores, si te les prens seriosament.

Per al cap de setmana que ve de moment esper fer un sopar o un dinar amb amics i amigues. Dissabte aniré a un parell de torrades de barris de Palma, que Sant Antoni encara passejarà per Ciutat. Ara que farà bon temps, miraré de fer una excursió. Vull anar a fer una volta per la muntanya o per la platja, que sempre s’agraeix a l’hivern.

De dissabte a diumenge intent cercar forats per estar amb la família i els amics i gaudir d’activitats culturals. M’agrada molt el cinema; de fet, venc d’una família molta cinèfila, tant perquè s’hi han dedicat com per hobby. Ja soc sòcia del CineCiutat, però un dels reptes d’enguany és anar-hi molt més sovint, igual que llegir. Per la meva feina llegesc bastant, però vull llegir més novel·les i còmic. Quan vaig a dormir solc estar bastant cansada, així que intent cercar moments durant el cap de setmana o durant les vacances.

En el temps lliure consumesc més sèries que televisió. En aquest darrer any m’he fet usuària d’algunes plataformes en línia, tot i que abans no m’atreien gaire les sèries, era més de pel·lícules pel format i el contingut que tenien. Però ara n’hi ha algunes de molt interessants, hi ha una gran diversitat de qualsevol gènere.

stats