Els supermercats de Palma són els més cars de l'Estat, segons l'OCU

La senalla de tot un any és, de mitjana, 500 euros més cara a Ciutat que a les localitats amb preus més baixos

Els supermercats de la capital balear són els que tenen els preus més cars del conjunt de l'Estat, segons la darrera anàlisi sobre els comerços d'alimentació feta per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). Segons l'estudi, a Palma un ciutadà paga una mitjana de 500 euros més a l'any per la compra que els que viuen a les set ciutats més barates.

Els consumidors de Palma paguen una mitjana d'un 11% més que els de les ciutats amb els supermercats amb preus més baixos. En canvi, les set ciutats més barates de l'Estat són Almeria, Ciudad Real, Jerez de la Frontera, Palencia, Puertollano, Vigo i Zamora. Pel que fa a les comunitats autònomes, les més barates són Galícia i Múrcia, i les més cares, Catalunya i Balears.

L'estudi, que ha analitzat 184.126 preus a 1.225 cadenes i tendes de 65 ciutats destaca com a cadenes estatals amb millors preus Alcampo, Supeco i Mercadona. Segons un dels portaveus de l'OCU, Miguel Ángel Pascual, mentre que Alcampo ha davallat els seus preus, Mercadona els ha apujat enguany.

Les dades d'enguany apunten a un creixement mitjà dels preus d'un 0,3%, entre els quals destaquen per una major pujada els productes de marca. Pel que fa a la despesa en alimentació, la xifra s'ha incrementat un 2,6%. Tot i això, ha assenyalat l'organització, les dades es troben molt lluny de les anteriors a la crisi del 2008.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF